www.karuzella.edu.pl

Strona utworzona przez 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Icons made by www.flaticon.com/authors/smashicons

28 listopada 2021
Nie wszyscy doceniają buraka, a szkoda, ponieważ jest to warzywo o licznych właściwościach zdrowotnych. Powinno gościć w diecie jak najczęściej, tym bardziej, że jest niedrogie i dostępne w naszym kraju
21 listopada 2021
Szpinak jest zieloną rośliną liściastą kryjącą w sobie moc wartości odżywczych, a co za tym idzie, również właściwości zdrowotnych. Można go jeść w różnych formach, na przykład w koktajlu czy
15 listopada 2021
   Jogurt naturalny powstaje w wyniku samoczynnego zakwaszenia mleka. Ten wysokowartościowy produkt jest źródłem węglowodanów, białek, tłuszczu oraz wielu witamin i cennych składników mineralnych (wapnia i fosforu).
31 października 2021
Jesienna pogoda bywa kapryśna. Zmienna temperatura, chłód, wiatr, mżawka, deszcz sprawiają, że łatwiej w tym okresie o przeziębienia. Aby im zapobiec, warto wzbogacić swoją dietę o produkty wzmacniające odporność naszego
23 października 2021
Wielu dzieciom dynia może kojarzyć się z baśnią „Kopciuszek”, której bohaterka wyruszyła na bal w karocy wyczarowanej z tego warzywa. Można powiedzieć, że dynia jest bajecznie pięknym, pomarańczowym warzywem z
16 października 2021
  CYNAMON Cynamon to przyprawa o ciepłym, słodkim, korzennym, intensywnym zapachu. Ma wiele ciekawych właściwości, dlatego znalazł zastosowanie nie tylko w kuchni, ale również w medycynie. O CYNAMONIE WARTO WIEDZIEĆ, ŻE:
09 października 2021
  Czerwona kapusta, zwana również modrą, charakteryzuje się czerwonofioletową barwą. Łączy w sobie bogactwo składników odżywczych warzyw kapustnych oraz antyoksydacyjne właściwości warzyw czerwonych. Dlaczego warto o niej pamiętać, komponując zdrową dietę?