IMPONUJĄCA LISTA WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNYCH KASZY JAGLANEJ:
o działa antywirusowo i rozgrzewająco,
o zmniejsza stan zapalny błon śluzowych,
o korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację,
o reguluje poziom cholesterolu we krwi,
o ma zbawienny wpływ na włosy, skórę i paznokcie,
o zapobiega odwapnianiu kości,
o przywraca organizmowi równowagę kwasowo-zasadową,
o neutralizuje kwasy żołądkowe – zwalcza zgagę i nadkwaśność żołądka,
o regularne jedzenie kaszy jaglanej zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów,
o nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest idealnym produktem dla osób cierpiących na celiakię i nietolerancję glutenu.
Czym wyróżnia się kasza jaglana spośród innych kasz? Jej sekret to bogactwo składników mineralnych – ma ich więcej niż pszenica, jęczmień czy żyto. Kasza jaglana jest źródłem żelaza, potasu, magnezu, miedzi, wapnia i fosforu. Poza tym w kaszy jaglanej znajduje się wiele witamin z grupy B (B1, B2, B6).
Icons made by www.flaticon.com/authors/smashicons
Strona utworzona przez
www.karuzella.edu.pl