www.karuzella.edu.pl

Strona utworzona przez 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Icons made by www.flaticon.com/authors/smashicons

06 sierpnia 2022
Chociaż wiśnie w 82% składają się z wody, posiadają wiele właściwości odżywczych, ponieważ pozostałe 18% to skarbnica witamin, minerałów, przeciwutleniaczy i innych cennych składników. Oczywiście większość konsumentów wybiera wiśnie nie
31 lipca 2022
Z okazji Dnia Arbuza przypominamy, że jedzenie tego cieszącego oczy i smacznego owocu pozytywnie wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie.  Arbuz niemal w ogóle nie zawiera kalorii, bo w większości
23 lipca 2022
Cukinia, inaczej kabaczek, jest przedstawicielką rodziny warzyw dyniowatych. Istnieje wiele jej odmian, z których najbardziej popularna jest cukinia o zielonej skórce, ale dostępne są także odmiany w kolorze żółtym i
16 lipca 2022
Jogurt naturalny powstaje w wyniku samoczynnego zakwaszenia mleka. Ten wysokowartościowy produkt jest źródłem węglowodanów, białek, tłuszczu, wielu witamin oraz składników mineralnych: wapnia i fosforu.
09 lipca 2022
Czym wyróżnia się kasza jaglana spośród innych kasz? Jej sekret to bogactwo składników mineralnych – ma ich więcej niż pszenica, jęczmień czy żyto. Kasza jaglana jest źródłem żelaza, potasu, magnezu,
09 lipca 2022
O ogórku pisano kiedyś, że lubimy go jeść ze względu na smak, natomiast jego wartości odżywcze są niewielkie. Okazuje się, że nie jest to słuszna opinia, bo warzywo to kryje
26 czerwca 2022
Letnie owoce sezonowe: truskawki, poziomki, maliny, jagody, morele, śliwki, agrest, porzeczki, wiśnie - któż ich nie lubi? Polskie, smaczne, zdrowe, aromatyczne, pełne witamin. W okresie letnim wybierajmy właśnie te sezonowe,
20 czerwca 2022
W przeszłości szparagi uchodziły za produkt luksusowy, królewskie warzywo, dziś mają je w ofercie popularne dyskonty. Smakosze twierdzą, że przygotowane we właściwy sposób sprawiają, że posiłek staje się wyjątkowy. Powinny
11 czerwca 2022
Truskawki to owoce, na których sezon chyba wszyscy czekamy z niecierpliwością. Pyszne, soczyste, aromatyczne! W formie koktajlu, musu do makaronu, ciasta, z galaretką – opcji ich konsumpcji jest mnóstwo. Są
05 czerwca 2022
Znana wszystkim zielona roślina liściasta kryje w sobie moc wartości odżywczych, dlatego jej spożywanie jest korzystne dla naszego zdrowia. Ale właściwości zdrowotne to nie jedyny Kolorowe gazowane napoje i soki,
22 maja 2022
Znana wszystkim zielona roślina liściasta kryje w sobie moc wartości odżywczych, dlatego jej spożywanie jest korzystne dla naszego zdrowia. Ale właściwości zdrowotne to nie jedyny atut sałaty, bo cenimy ją
15 maja 2022
W jednym z poprzednich odcinków pisaliśmy o miodzie i zachęcaliśmy, by na stałe wprowadzić go do swojej diety. Tym razem naszym tematem są pszczoły, które zasłużenie doczekały się swojego dnia
07 maja 2022
Hummus to gęsta pasta, która przygotowywana jest z ciecierzycy, oliwy z oliwek, czosnku i pasty sezamowej. Składniki te są bazą, którą można wzbogacać według własnego smaku i pomysłu. Hummus można
01 maja 2022
Trudno wyobrazić sobie naszą  kuchnię bez aromatycznego majeranku. Większość smakoszy lubi jego charakterystyczny smak oraz zapach, więc podobnie jak wcześniejsze pokolenia dodajemy go, i to sporo, do licznych tradycyjnych dań,
24 kwietnia 2022
  Bazylia wykorzystywana jest w kuchniach wielu krajów jako składnik dań, przyprawa, roślina lecznicza i ozdobna. Wielbiciele kuchni włoskiej dodają obowiązkowo jej świeże listki do pizzy, do spagetti oraz do przystawki