www.karuzella.edu.pl

Strona utworzona przez 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Icons made by www.flaticon.com/authors/smashicons

 

 Jogurt naturalny powstaje w wyniku samoczynnego zakwaszenia mleka. Ten wysokowartościowy produkt jest źródłem węglowodanów, białek, tłuszczu oraz wielu witamin i cennych składników mineralnych (wapnia i fosforu).

 

CO KRYJE W SOBIE JOGURT NATURALNY ?

WŁAŚCIWOŚCI JOGURTU NATURALNEGO:

  • jest znacznie łatwiej przyswajalny przez organizm niż mleko i w porównaniu z mlekiem zawiera więcej wapnia, 4-5-krotnie więcej aminokwasów oraz ponad 20% więcej witamin z grupy B, zwłaszcza kwasu foliowego,
  • obecne w jogurcie naturalnym bakterie Lactobacillus poprawiają perystaltykę jelit, zapobiegając biegunce i zaparciom, a także niwelują wzdęcia oraz odbudowują florę bakteryjną jelit,
  • jogurt wzmacnia odporność organizmu jako idealny probiotyk, dlatego jest zalecany w trakcie kuracji antybiotykowej,
  • dzięki dużej zawartości wapnia ma korzystyny wpływ na kości.

 

15 listopada 2021
POWRÓT do poprzedniej strony