DATA

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

Czwartek

1/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinnym (200ml)

Pieczywo mieszane (35g)/

polędwica sopocka (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata owocowa (150ml) (2)

Barszczyk czerwony niezabielany z ziemniakami (4)

Kasza perłowa (100g)

Gulasz wieprzowy z warzywami (150g)

Kompot owocowy (2)

 

 

Galaretka z owocami (150g)

Krążki ryzowe (5g)

 

Herbatka owocowa

Piątek

2/04

 

Pieczywo mieszane (5g)/ szynka wiejska (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata malinowa z imbirem (2)

 

Ogórkowa niezabielana z ziemniakami (250g)

(4)

Ziemniaki (100g)/ Filet z miruny z pieca (80g)/

Surówka z kiszonej kapusty z oliwą (70g)

Kompot owocowy (2,5)

 

Bułka wrocławska z dżemem (35g)

Owoc sezonowy

Herbata malinowa z imbirem (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

Wtorek

6/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinnym (200ml)

Pieczywo mieszane (30g)/ kiełbasa krakowska (30g)

Warzywa sezonowa (20g)

Herbata miętowa (150g)

(2)

Jarzynowa niezabielana z makaronem (250g) (2,4)

Makaron penne (10g)/ z sosem pomidorowym ze świeżą bazylią i serem żółty (180g)

Kompot owocowy (2)

 

Domowy kisiel (150ml)

Owoc sezonowy

 

Herbatka miętowa

 

Środa

7/04

 

Pieczywo mieszane (35g)/ szyneczka wiejska (30g)

Herbata owocowa (2)

 

Szczawiowa z ziemniakami z jajkiem (250g) (4)

Ryż z curry (100g)/ stripsy z kurczaka (80g)

Marchewka glazurowana (70g)

Kompot owocowy (2)

 

 

 

Pudding z kaszy jaglanej (150ml)

 

 

Czwartek

8/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinnym (200ml)

Pieczywo mieszane ((35g)/ polędwica sopocka (30g)

Warzy sezonowe (20g)

Herbata żurawinowa (2)

 

Pomidorowa niezabielana z makaronem (250ml) (2,4)

Kasza gryczana (100g)/ pulpeciki wieprzowe w sosie chrzanowym (80g)

Kapusta modra (70g)

Kompot owocowy

 

Domowe ciasto czekoladowe (mąka żytnia, naturalne kakao, miód)

 

Herbatka żurawinowa (2)

Piątek

9/04

 

Pieczywo mieszane (35g)/ pasta z tuńczykiem z jajkiem i szczypiorkiem (30g)/ szynka drobiowa (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata z melisą i pomarańczą (2)

 

 

 

 

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami

(4)

Ziemniaki (100g)/ filet z miruny (80g)/ surówka z marchwi (70g)

Surówka z marchwi i jabłka (70g)

Kompot owocowy (2)

Pieczywo mieszane / szyneczka wiejska (35g)

Owoc sezonowy

Herbata z melisą i pomarańczą (2)

 

 

DATA

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

Poniedziałek

12/04

 

Pieczywo mieszane (35g)/

szyneczka wieprzowa (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata z cytryną i miodem (2)

Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym (250ml) (4)

Ryż (100g) z leczo z kiełbaską z warzywami (150g)

Kompot owocowy

 

Chałka z dżemem niskosłodzonym

 

Owoc sezonowy

 

Herbata z cytryną i miodem (2)

Wtorek

13/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinny (200ml)

Pieczywo mieszane (35g)/ szyneczka wiejska

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata owocowa (2)

Jarzynowa niezabielana z ziemniakami (250g) (4)

Ziemniaczki (100g)/ kotlety mielone wieprzowe (80g)/ surówka colesław (70g)

Kompot owocowy (2)

 

Domowy budyń na mleku roślinnym (90g)

Owoc sezonowy

 

Herbatka owocowa

Środa

14/04

 

Pieczywo mieszane (35g)/ domowy pasztet drobiowy (30g)/ polędwica sopocka (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata owocowa

Zacierkowa z natką z pietruszki (250g) (2,4)

Domowe pierogi z mięsem (180g)/ surówka z marchwi i selera (70g)

Kompot owocowy (150ml)

 

Sałatka jarzynowa (100g)/ bułeczka wrocławska

(2)

Czwartek

15/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinnym (200ml)

Pieczywo mieszane / szyneczka drobiowa (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata ziołowa (2)

Domowy rosół z kurczaka zagrodowego z drobnym makaronem (250g) (2,4)

Ziemniaki (100g)/ bioderka z kurczaka po prowansalsku (80g)/ surówka

Kompot owocowy

 

Ryż z jabłuszkiem prażonym z cynamonem (150g)

 

Herbata ziołowa

Piątek

16/04

 

Pieczywo mieszane / jajecznica ze szczypiorkiem (30g)/ szynka wieprzowa (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata malinowa (2)

Kalafiorowa niezabielana z ziemniakami

(4)

Ziemniaki (100g)/ filet z miruny (80g)/ surówka z kiszonej kapusty (70g)

Kanapki z szyneczką wiejską (35g)/ marchewka do pochrupania (20g)

Herbata malinowa z miodem (2)

 

 

 

 

 

DATA

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

Poniedziałek

19/04

Pieczywo mieszane (35g)/ pasta z zielonego groszku (30g)/ szyneczka drobiowa (30g)

Warzywa sezonowe

Herbata owocowa

(2)

Koperkowa niezabielana z ziemniakami (250g) (1,4)

  1. pierożki z mięsem z indyka (180g)/ surówka z selera z jogurtem (70g) (2)

Kompot owocowy

 

Domowe naleśniki z dżemem

Owoc sezonowy

(2)

 

Wtorek

20/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinnym (200ml)

Kanapeczki z pieczywa mieszanego (35g)/ szyneczka wiejska (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata miętowa (2)

 

Krupniczek tradycyjny

(2,4)

Ziemniaki (100g)/ Pulpety w sosie własnym (80g)/ buraczki zasmażane

Kompot owocowy (2)

 

Domowe ciasto marchewkowe (70g)

Herbata miętowa

(2)

 

Środa

21/04

 

Pieczywo mieszane (35g)/ jajko na twardo ze szczypiorkiem/ szyneczka wiejska (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata miętowa (2)

 

Barszcz czerwony niezabielany z ziemniakami (250g)

(4)

Ryż (100g) z kurczakiem słodko – kwaśnym z warzywami (150g)

Kompot owocowa

 

Smoothie na mleku roślinnym szpinakowo – bananowe (150ml)/ krążki ryżowe

Czwartek

22/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinnym (200ml)

Pieczywo mieszane (35g)/ szynka konserwowa (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata ziołowa (2)

 

Ogórkowa niezabielana z ziemniakami

(4)

Ryż z jabłuszkiem prażonym (180g)/ polewa jogurtowa z cynamonem (50g)

Kompot owocowy

 

Sałatka makaronowa z tuńczykiem (150g)

Herbata żurawinowa (2)

Piątek

23/04

 

Pieczywo mieszane(35g)/ domowy paprykarz (30g)/ szynka drobiowa (30g) (2)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata żurawinowa

 

  1. z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (250g) (4)

 

Makaron farfalle (100g) z sosem pesto (150g)/ surówka z marchewki (70g)

Kompot owocowy

 

 

Kanapki z pieczywa mieszanego z szynką drobiową (35g)/ marchewka do pochrupania

Herbata ziołowa (2)

 

 

DATA

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

Poniedziałek

26/04

 

Pieczywo mieszane (35g)/ pasta śródziemnomorska (30g) / polędwica sopocka (30g)

Warzywa sezonowe (20g)

Herbata owocowa

(2)

Brokułowa z kaszą kus- kus (2,4)

Makaron penne z sosem bolognese z warzywami i ze świeżą bazylią (180g) (2)

Kompot owocowy

 

Domowy kisiel owocowy

Owoc sezonowy

 

Herbata owocowa

Wtorek

27/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinnym (200ml)

Pieczywo mieszane (35g)/ szyneczka wiejska (30g)

Warzywa sezonowe (20) (2)

Herbata malinowa

Rosołek z kury zagrodowej z makaronem (4)

 

Ziemniaki (100g)/ kotlecik pożarski (80g)/ surówka z marchwi (70g)

Kompot owocowa

 

Domowe ciasto zebra (70g) (2)

Warzywa do pochrupania

Herbata malinowa

Środa

28/04

 

Pieczywo mieszane (35g)/ parówki drobiowe (2szt)/ ketchup

Warzywa sezonowe (2)

Herbata miętowa

Pomidorowa niezabielana z ryżem (4)

Kasza bulgur (100g)

Kolorowy kociołek z cukinia/ fasolka szparagowa/ dynia (150g)

Kompot owocowy

Sałatka z conchiglioni z kurczakiem ananasem i kukurydzą (100g)

Herbata miętowa (2)

Czwartek

29/04

 

Zupa mleczna na mleku roślinnym (200ml)

Pieczywo mieszane (35g)/

Polędwica sopocka (30g)/ Warzywa sezonowe (20g)

Herbata rumiankowa (2)

Jarzynowa niezabielana z ziemniakami (250ml) (4)

Ziemniaki (100g)

Kotleciki drobiowe panierowane/ surówka z białej kapusty z koperkiem

Kompot owocowy

 

Koktajl bananowy na bazie mleka roślinnego (150 ml)

Chrupki kukurydziane

 

(1,3)

Piątek

30/04

 

Pieczywo mieszane (35g)/ jajko na twardo z sosem chrzanowo - majonezowym/ szynka wiejska (30g)

Warzywa świeże

Herbata żurawinowa (2)

Z czerwonej soczewicy (4)

Pierożki domowe ze szpinakiem (180g)

Surówka z selera rodzynkami (70g)

Kompot owocowy

 

Kanapki z pieczywa mieszanego z pastą z pieczonych warzyw z suszonymi pomidorami (35g)

 

Herbata żurawinowa (2)

 

 

 

 

 

Poniższa tabela przedstawia najczęściej spotykane alergeny pokarmowe. W celu ułatwienia dla Państwa informacji do każdego alergenu pokarmowego została przypisana cyfra porządkowa, która również została umieszczona w jadłospisie.

Alergeny pokarmowe:

  1. Mleko oraz jego przetwory
  2. Gluten
  3. Jajka i produkty pochodne
  4. Seler
  5. Ryby i produkty pochodne
  6. Soja

 

DIETA BEZ MLEKA - KWIECIEŃ

Logo Centrum Zabawy i Edukacji Karuzella

STANDARDY OCHRONY DZIECI W PRZEDSZKOLU

STANDARDY OCHRONY DZIECI W ŻŁOBKU

Icons made by www.flaticon.com/authors/smashicons

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Strona utworzona przez 

www.karuzella.edu.pl