www.karuzella.edu.pl

Strona utworzona przez 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Icons made by www.flaticon.com/authors/smashicons

90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej
30 g mąki kokosowej
75 g ksylitolu

2 żółtka
45 g masła klarowanego
1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin
ok. 4 łyżki mleka

Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać
do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie lub przy pomocy miksera. Rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm i wycinać foremkami niewielkie ciasteczka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 10-12 minut w 170 stopniach.

FIT CIASTECZKA WALENTYNKOWE 

13 lutego 2022
POWRÓT do poprzedniej strony