www.karuzella.edu.pl

Strona utworzona przez 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Icons made by www.flaticon.com/authors/smashicons

Szpinak jest zieloną rośliną liściastą kryjącą w sobie moc wartości odżywczych, a co za tym idzie, również właściwości zdrowotnych. Można go jeść w różnych formach, na przykład w koktajlu czy w sałatce. To niedoceniane przez wielu warzywo świetnie smakuje na ciepło z makaronem, w pierogach, w naleśnikach czy też w zupie! Zadbajmy o to, by szpinak gościł na naszych talerzach jak najczęściej!

DOCEŃMY SZPINAK

21 listopada 2021

WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE SZPINAKU:

  • chroni nas przed szybkim starzeniem się komórek
  • wspomaga pamięć i koncentrację
  • zapobiega stanom depresyjnym, nerwowości, drażliwości
  • obniża ciśnienie tętnicze
  • obniża poziom złego cholesterolu we krwi
  • redukuje ryzyko zachorowania na nowotwory
  • wspomaga wzrok
  • zapobiega osteoporozie
  • zwiększa odporność
  • zapobiega zaparciom

POWRÓT do poprzedniej strony